Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I68v33o 87C40i40l56i14c46h

23. 9. 2020 3:31

Do té Vídně jsem si zajel v pondělí a překvapilo mne tam množství lidí bez roušek nejen v obchodech, ale dokonce i v metru.

1 0
možnosti
Foto

Opět děkuji všem diskutujícím, kladným i negativním, právě o tomto demokracie, a svoboda slova je. Každý máme svůj příběh, své názory, své poslání, funkce či vzdělání a každý máme svůj prostor zde v blogu či volební hlas. Osobní invektivy však považuji za irelevantní, to pak není diskuse na dané téma a odpovídající úrovni tomuto prostoru. Ještě jednou děkuji a mějte příjemný den a prodloužený víkend.

2 0
možnosti
Foto

Pokud velmi intensivně testujeme , je logické , že nacházíme více pozitivních případů .Prokázána přítomnost viru v organismu člověka však neznamená, že jde o nemoc. Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo. Množství pozitivních testů u populace, jež je normálně zdravá a neznamená nic špatného. Kdyby se tímto způsobem testovala jiná infekce, například chřipka, tak by pozitivních byly ne stovky, ale tisíce. Pramen : profesor MUDr. Jiří Beneš CSc. přední český infekcionista z Nemocnice na Bulovce

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Bez příznaku bývají i šiřitelé salmonelózy a dalších chorob.

0 0
možnosti
IL

I17v65a71n31a 13L12a93n95c65e

22. 9. 2020 14:53

Volala jsem včera s kamarádkou z Čech, její syn pozitivní na covid 19, má pouze rýmu. Jeho manželka negativní a má horší příznaky, přesto je ne-ga-tiv-ní!!!

Kamarádka z Floridy, syn jí asi před 2 měsíci přišel domů, byl dost nemocný, jeho přítelkyně 4letá dcera pozitivní na covid19, přítelkyně negativní!, přesto měla malé příznaky, on byl velice nemocný a zůstal marodit u moji kamarádky. Jestli má covid19, tak jsem jistá, jsem ohrožená skupina, říkala mi do telefonu.

Poradila jsem jí ibuprofen, hned druhý den její syn cítil o 90 % lépe, jak říkal. Na testech nebyl, kamarádka neonemocněla.

Může se věřit testům? Proč mají symptomy lidé, kteří jsou negativní?

1 0
možnosti
DT

U těch testů, kdy je člověk pozitivní a je jediný z rodiny, bych si tipla na falešně pozitivní test. Tenhle typ corony má být totálně nakažlivý, není pravděpodobné, že by se od něj nenakazili rodinní příslušníci.

To ovšem neznamená, že nemohou mít jiné viry. V oběhu je kolem stovky podobných coronových virů způsobujících různá nachlazení - vybrali si prostě jeden nebo několik z nich. Proto testy negativní na tehle typ corony ale příznaky jako by byli pozitivní.

2 0
možnosti
JF

J32i56ř30í 26F97o96g82e74l

22. 9. 2020 13:22

Tak například v Německu to vidí jinak.:-P

0 0
možnosti
Foto

V médiích se objevily alarmující zprávy o tom, že onemocnění zanechává závažné nebo nevratné poškození plic, srdce a dalších orgánů. Všechna tato pozorování však byla zjištěna na velmi malých souborech nemocných anebo u osob, které na koronavirovou infekci zemřely. Od statisíců lidí, které se dosud ve světě touto infekcí nakazily, nepřicházejí žádné podobné zprávy. Komu tato argumentace nestačí, mohu posloužit podrobnějším rozborem. U naprosté většiny nakažených osob se infekce odehrává na úrovni dýchacích cest, virus tedy nenapadá žádné vnitřní orgány. Jestliže přece jen dojde k postižení plic (pneumonii), pak je pravda, že tento typ zápalu plic ustupuje pomaleji a může zanechat následky v podobě snížené roztažnosti plicní tkáně nebo vést k obtížím, které připomínají bronchiální astmaZ těchto důvodů by měli být pacienti, kteří prodělali koronavirovou pneumonii, vyšetřeni a případně dispenzarizováni (tedy soustavně lékařsky sledováni, pozn. red.) na pneumologických pracovištích. Je však nutné vědět, že popsané následky jsou komplikací nemoci a nikoli běžným projevem, a většinu vzniklých obtíží lze vhodnou léčbou kompenzovat natolik, že nebrání běžným životním činnostem. Postižení jiných orgánů (srdce, mozek, nadledviny a další), které bylo nalezeno při pitvě pacientů zemřelých na covid-19, je vysvětlitelné vyplavením velkého množství zánětlivých působků (tzv. cytokinová bouře) a následnou povšechnou aktivací vnitřní výstelky cév (endotelu). Tyto patologické změny mohou v důsledku těžké koronavirové infekce nastat, je ale nutné dodat, že velmi podobný stav vzniká i při závažných formách různých bakteriálních infekcí (sepse) a dokonce i při některých infekcích virových (horečka dengue). Jde tedy o obecný důsledek kriticky probíhající infekce, nikoli o specifickou komplikaci covidu-19. Opsal od .prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc.

3 3
možnosti
Foto

"bezpříznaková nemoc" neexistuje, co ale existuje, je bezpříznakový, tedy asymptomatický průběh infekce - pacient nemá žádné významné potíže, ale infekční agens se u něj pomnožilo a on je po nějakou dobu vylučuje

3 0
možnosti
Foto

Virus v okamžiku testování už může být neaktivní neškodný nebo se s člověkem jen setkal a k onemocnění nedošlo.

0 0
možnosti
Foto

Korornaviry jsou lékařům dlouhodobě známe a jedná se rod virů, Koronaviry jsou obalené jedno vláknové RNA viry s pozitivní polaritou. Jejich název je odvozen od charakteristického uspořádání povrchových struktur lipidového obalu ve tvaru sluneční koróny. Do této kategorie patří i chřipka Virus chřipky a virus SARS-CoV-2 (vyvolávající onemocnění COVID-19) se přenáší kapénkami. Rozdílem mezi chřipkou a koronavirem je rychlost přenosu. Chřipka má kratší průměrnou dobu inkubace (čas mezi infekcí a projevem prvních příznaků) i kratší sériový interval (čas mezi dvěma pacienty v řetězci přenosů) než SARS-CoV-2. Sériový interval koronaviru se odhaduje mezi 5-6 dny, chřipka má interval 3 dny. Čili chřipka se šíří rychleji než COVID-19. Projevy nemocí jsou si podobné. většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Pro COVID-19 má 80 % lidí průběh asymptomatický (bez příznaků) či jen jako lehké nachlazení, 15 % nakažených má závažný průběh, kdy potřebují nemocniční léčbu a kyslík, a 5 % nemocných prodělá kritickou formu, při níž je nutná plicní ventilaci. Zatímco projevy nemocí jsou si podobné, liší se podíl onemocnění se závažným průběhem. Nejvíce ohroženi závažným průběhem chřipky jsou děti, těhotné ženy, starší osoby, osoby s chronickým onemocněním či s oslabenou imunitou (nemluvíme zde o oslabené imunitě po konci zimy, ale o lidech s rakovinou, transplantací a podobně). Pro COVID-19 zřejmě platí, že závažným a kritickým průběhem jsou ohroženi spíše starší lidé či pacienti s už existujícími zdravotními problémy (diabetes, vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění).

1 1
možnosti
Foto

Co je bezpříznaková rýma?

7 0
možnosti
Foto

To, že smrkáte bez horečky, máte nudli jak ci.... šálu.

0 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS